Manifestations 2020 – Art Tech & Fun!

15-25 October – Monsters!

Sectie-C, meld je aan via de nieuwsbrief (via www.manifestations.nl ).

Manifestations presenteert voor de vijfde keer op een rij veelbelovende kunstenaars van de toekomst, over de (mis)matches tussen mens en technologie, tijdens de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. 

Vanwege het coronavirus is er tevens een uitgebreid virtueel programma: bezoek de vele virtuele werelden en geniet!

ROBOTS, E-fashion, Kids programma, moslima autocoureur, eenzame zwembadjes, baby kleding voor moeders met smartfoon verslaving, bullshit leugendetector wearable, post apocalyptische videos, emotie-monsters, Eindhoven als grote wapenhandel-stad, e-Girls en Gaming Girls, Terror of Beauty, de mooiste en coolste Instagram filters die je live kan proberen, Sansar en Second Life, Drones en Haute Couture, krijg een Digital Brain Scan en ontdek meer over jezelf, oplossingen voor veiligheid&verbondenheid in de publieke ruimte, en meer.

www.manifestations.nl

Ines Alpha – Waarom zou je een warme trui dragen op Instagram, Jitsi of Zoom, als je ook een bloemen- of vlindergezicht kan hebben?

https://mailchi.mp/d0c5836a5df6/manifestations-2020monsters-6456272 

Persbericht:                                                                                                   contact pers:  pers at manifestations.nl

Monsters – Free the Byte!
Manifestations presenteert tijdens de Dutch Design Week van 15 tot en met 25 oktober 2020 weer veelbelovende kunstenaars van de toekomst, (mis)matches tussen mens en technologie & meer. Uiteraard in een aangepast en corona-proof programma met een nieuwe locatie en online onderdelen. Ook het thema voor deze vijfde editie van Manifestations is bekend:

Monsters zet de wisselwerking tussen mens en technologie vanuit vier monsterlijke perspectieven in verrassend daglicht, en geeft zo inzicht in de verschillende dilemma’s die technische ontwikkelingen met zich meebrengen. Zijn wijzelf angstaanjagend of lief en menselijk zoals Koekiemonster? Houden we misschien teveel van koekies? Wees gerust, ook Monsters laten de lieve en sociale ontwikkelingen zien!
Denk aan robots, E-fashion, een moslima autocoureur, eenzame zwembadjes, baby kleding voor moeders met smartfoon verslaving, een wearable bullshit leugendetector, post apocalyptische videos, emotie-monsters… Eindhoven als grote wapenhandel-stad, e-Girls en Gaming Girls, Terror of Beauty, de mooiste en coolste Instagram filters die je live kan proberen, Sansar en Second Life, Drones en Haute Couture, Digital Brain Scan… En ontdek meer over jezelf, oplossingen voor veiligheid & verbondenheid in de publieke ruimte… en meer.

Veelbelovend talent
Tijdens Manifestations kom je niet alleen oog in oog te staan met de toekomst van technologie, je maakt er ook kennis met veelbelovende kunstenaars van de toekomst. Viola van Alphen en diverse gastcuratoren selecteren uit deze voorhoede en introduceren veel jonge, veelal recent afgestudeerde kunstenaars.

Bij Manifestations ontdek je hun werk voor het eerst en zie je hoe de innige relatie tussen mens en technologie tot bloei komt of juist volledig uit de hand kan lopen. Kunstenaars uit vorige edities zijn inmiddels opgenomen in grote internationale expo’s en museumcollecties. Ook dit jaar kent Manifestations weer een aantal hoogtepunten.

Op het programma staan verder workshops voor kinderen, lezingen, performances, en meet-ups. De eerste namen zijn bevestigd, lees verder voor drie uitgelichte projecten en houd vanaf nu de website Manifestations.nl en social media in de gaten voor het volledige programma en speciale events.


Ines Alpha & Kaya Kozo – Waarom zou je een warme trui dragen op Instagram, Jitsi of Zoom, als je ook een bloemen- of vlindergezicht kan hebben?

Manifestations tijdens DDW 2020: Nieuwe locatie & online programma
Dit jaar vind je Manifestations niet op de gebruikelijke plek van het Veemgebouw op Strijp-S, maar op een nieuwe locatie: Sectie-C!

Manifestations is op deze creatieve hotspot in de Eindhovense wijk Tongelre de hele week te bezoeken, uiteraard na aanmelding vanwege de corona maatregelen. Bovendien is er een uitgebreid virtueel programma: bezoek Manifestations fysiek én in de vele virtuele werelden en geniet! Via de website volgt snel alle informatie zoals de locatie, livestreams en het reserveringssysteem.

Zorg dus dat je Manifestations volgt op Facebook of Instagram om tijdig je plekje te kunnen claimen & aan kan sluiten bij de livestreams en dwalen in de virtuele wereld. Tip: voeg Manifestations ook toe aan je favorieten op DDW.nl.

www.manifestations.nl
www.facebook.com/manifestations.nl
www.instagram.com/_manifestations
www.twitter.com/Manifestations_

Manifestations is een productie van ViolaVirus,
Met dank aan Gemeente Eindhoven, Mondriaanfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, VSB fonds, BrabantC, High Tech Campus, en vele anderen.

Locatie en openingstijden:
Sectie-C
Hal10
Eindhoven
Toegankelijk voor mindervaliden (begane grond) en Kinderprogramma

———————————————————————————————-

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Neem voor meer informatie contact op met Viola van Alphen pers [at]  manifestations.nl, 06 2090 2632

Hi-res foto’s: http://bit.ly/Manifestations2020hires   (wordt regelmatig geupdate).

 

Ultra-kort:
Het Manifestations festival tijdens DDW 15-27 oktober in Eindhoven, wil de menselijke kant van technologie laten zien.
Curator Viola van Alphen 2020 heeft dit jaar kunstwerken van meer dan vijftig jonge kunstenaars en recent afgestudeerde kunstenaars geselecteerd die draaien om de spannende interactie tussen mensen en technologie. Het festival besteedt aandacht aan brede en actuele thema’s zoals geopolitieke supermachten, lichaamsverbeteringen, robots, angst, hoop, massamedia, e-Fashion en het machogedrag versus het vrouwelijke. Een van de deelnemers is bijvoorbeeld Nick Ervinck, die met gefragmenteerde elementen van het verleden en toekomst cyborg sculpturen maakt.

 

Manifestations Logo: download PSD  JPG  TI